Comunicarea cu părinții

Parteneriatul cu părinții este una dintre valorile fundamentale ale Grădinița Hopscotch. Avem convingerea că toți copiii au nevoie să simtă o legătură cât mai strânsă între viața de acasă și cea de la grădiniță, să simtă că părinții, familia lor, colaborează cu educatoarea și întreaga echipă Hopscotch.

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont înainte de toate și de la care să pornim în colaborarea cu părinții, este de a urmări elementele personale ale paternului de dezvoltare a fiecarui copil in parte, de a urmări nevoile lui si a ajusta în funcție de acestea stilul parental și cel pedagogic. Aceasta este strategia autentică, singura care asigură o dezvoltare integrată, unică a fiecărui copil

Educarea, instruirea si ocrotirea copiilor nu reprezintă responsabilitatea exclusivă a educatorului si nici a parintelui, mai ales că cei mici petrec foarte mult timp în afara familiei.  Credem că responsabilitatea nu se împarte ponderat la timpul pe care copilul îl petrece la grădiniță sau acasă, ci ea se manifestă prin unirea armonioasă a celor două stiluri: cel parental si cel pedagogic. Trebuie să existe o legătură esențială între direcțiile adoptate acasă și la grădiniță.

La Hopscotch ne propunem să construim o comunitate a părinților prin care să creștem împreună în spiritual acelorași valori.

Cum implicăm părinții în activitatea noastră:

  • Organizăm seri de ludotecă, unde părinții alături de copii participă la activități cu diferite tematici: ateliere de creație, ateliere de lucru, seri de povești, ateliere de gătit, expoziții, workshop-uri.
  • Întâlnirile de club parenting sunt un bun prilej pentru părinți de a se cunoaște, de a lega noi prietenii, de a interacționa cu proprii copii în contextul comunității Hopscotch.
  • Participarea la sesiuni susținute de invitați în domeniul educației care răspund întrebărilor părinților (psihologi, terapeuți, consilieri educaționali, nutriționiști).
  • Organizăm  excursii cu copiii și părinții . Suntem deschiși propunerilor care vin din partea părinților.
  • Propunem părinților și bunicilor proiecte comune prin care participăm la viața comunității și dăruim o parte din resursele și timpul nostru.